Her yaprağı,düşerken tutuldu
henüz dalından,tazecik.
Her harfi bir buğday tanesi kadar sarı
onca keşmekeş içinde yüzünü anlatan
emekçi defterimin.
şehrimde yorgun yüzün,
okkalı bir sevdayı çağırıyor hüzün..
Yanında isyankar;
sığınıyor yalnızlığına tenimin.
Kehribar renine boyanmış şiirlerinde,
bir başak tanesi kadar uzuyor boyum;
sesimse bir oktav daha inceliyor;
bilesin diye yanında olduğumu
gecenin hamağında okuduğun şiirlerinin.

Hakkımda

Fotoğrafım
"O'na ulaşmak istedim mi ilkin kendi adamlarımın silahlarına takılıp daha öteye gidemiyordum" Franz KAFKA

22 Ocak 2010 Cuma

Yeter ki,tozlu tavanarasından çıkar onları

Razıyım balıklara yem olmalarına..

Şaraba buladıktan sonra tüm yazdıklarımı,bir fıçıya doldurup,en açık denize bırakmalıyım ;ağırlığıyla en karanlığa..Üzerine bir mum yakmalıyım sönene kadar takip etmeliyim nereye gittiğini..Sessiz ve sakin gitmeli sana doğru.
Sahibini arayan mektuplar gibi arayıp bulmalı onlar seni..Özgür bir fıçı olup okyanusa açılmalılar bir boğazdan.Sonra saçılıp suyun içinde balıklara okumalılar hecelerini..
Yakmalıyım hepsini!Ateşi denemeliyim en sıcağından..Küllerini bir kavanozun içinden,en zirvedeki tepenin üzerinden bırakmalıyım boşluğa;uçarcasına..Rüzgarla oldugun yere gelsinler;belki de savrulup gitsinler diye bozkırın griliğinde..
Yerin yedi kat dibinde,bir kuyuya gömmeliyim onları..Lifleri birbirinden ayrışsın,mürekkebi toprağın neminden dağılsın,yeni fidanlara enerji versin diye..
Demiştim ya;salıma binmeliyim belki de..Denizde bir gece;şarap fıçısından önce kaybolmak için.Balıklara yem olurdu hecelerim,toprakta karıncalara;havada yerçekimine..Fıçıda sarhoş olur;şarap kokusuyla..Karaya vurunca da paramparça..
Oysa zaman yok! Kayıp adresini yazdım zarfa.Pulu yapışmış bir zarf.İşte,postacı da geldi.Ama hala emin değilim eline ulaşmalarını istediğimden..
..El yazmalarımı aldığında bir ateş yak;dumanını görürüm ben..Sana gelen en kısa yoldan belki ben de yanına gelirim!

3 yorum:

  1. Her zamanki gibi mükemmel. ne diyebilirim ki başka? tekrar okuma zevkine eriştiğim için çok mutluyum..

    YanıtlaSil
  2. Doğru kişilerce tad alınarak okunduğunu bilmesi,insanı yazmaya teşvik ediyor; ne kadar kendim için yazıyorum desem de..Ama sizi kendim için okuyorum,burada biraz bencillik yapacağım sanırım ;)

    YanıtlaSil
  3. ulaşmalı kelimeler karşı kıyıya.. ulaştığında atmalı ağzına, çiğnemeli 20 kereden fazla, damağında hiç gezinmemiş yeni tadlar almalı, keyif yaşamalı ve özümsedikten sonra yutmalı.. üzerine su içmemeli, boğulmasınlar diye.. ve sonra bir gurme misali yaşadığı tadı, anlamı, O'na verdiğl ve veremediğini yazmalı diş diş, budak budak.. aşına katmalı öğrendiği yeni kelimeleri, tadını tuzunu eklemeli, pişirmeli yüksek ateşli fırında.. ve sonra üzerinde tüten dumanı ile sunmalı karşı kıyıya O'da.. ulaşmalı.. ulaştırmalı..

    YanıtlaSil